Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Τα «Ημερολόγια Αιγαίου» 22 Απριλίου στο ΄΄Αίτιον΄΄


Οι εκδόσεις Studio aMID σας προσκαλούν στην παρουσίαση της Διπλής  Έκδοσης (Βιβλίο+Audiobook σε Cd) με τίτλο ΄΄Ημερολόγια Αιγαίου΄΄

8 διηγήματα του συγγραφέα και εικαστικού Δημήτρη Μανίνη


Για το Αιγαίο άλλοτε και τώρα θα μιλήσει ο συγγραφέας.
Θα ακουστούν ηχογραφημένα αποσπάσματα του Audiobook


Σε τραγούδια του Αιγαίου: Η  Μήδεια
Ακουστική κιθάρα:  Θάνος Μανωλόπουλος
Συντονισμός: Νατάσα Μποζίνη

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016  στις 20.00  στο Café- Πολυχώρο ΄΄Αίτιον΄΄ Τζιραίων 8 Αθήνα (Μετρό Ακρόπολης)






                                        Απόσπασμα από το διήγημα ΄΄Πάσχα στον γυαλό΄΄

''Καθώς ο ήλιος έγερνε προς τον ορίζοντα του πελάγου, μια βάρκα φάνηκε στον κάβο του όρμου βάζοντας πορεία για τον Γιαλό. Κι όταν κοντοζύγωσε, οι θαμώνες της ταβέρνας, διέκριναν στην πλώρη την ακίνητη γυναίκα που στερέωνε το στεντόρειο κορμί της στο ταμπούκιο με το δεξί πόδι.

Στην πρύμνη, ένας μισόγυμνος γεροδεμένος άντρας, όρθιος κι αυτός, ενώ στα κουπιά που ανάδευαν το κόκκινο ρευστό της θάλασσας στέλνοντας ολόγυρα πορτοκαλιές λάμψεις, αγκομαχούσε ένας καμπούρης νάνος.

Με το που η καρίνα του σκάφους σύρθηκε στην αμμουδιά, οι θαμώνες πετάχτηκαν όρθιοι, η γυναίκα με μια δρασκελιά βρέθηκε στη στεριά, ο άντρας σήκωσε τα χέρια ψηλά μ ένα βρυχηθμό, ενώ ο νάνος, τράβηξε τα κουπιά απ τη θάλασσα.

Στην ταβέρνα, σύρριζα στην αμμουδιά, οι ντόπιοι που έπιναν το τσίπουρο δαγκώνοντας εναλλάξ μια ελιά κι ύστερα ένα κρεμμύδι για μεζέ –για τυρί ή χταπόδι ούτε λόγος, Μεγάλη Εβδομάδα βλέπεις- , έκπληκτοι, σώπαιναν.

Η γυναίκα πήρε να πλησιάζει με αργά, σταθερά βήματα, ενώ, κάθε τόσο σταματούσε για να φέρει μια βόλτα επί τόπου, που ανέμιζε τον χιτώνα, αποκαλύπτοντας την γύμνια της. "

                                  Δημήτρης Βασιλείου Μανίνης-Εικαστικός, Συγγραφέας


Γεννήθηκε, στη Σκιάθο το 1948. Παρακολούθησε μαθήματα διαφόρων γνωστικών αντικειμένων στο Πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο από το τμήμα Φυσικής. Το 1989, μαζί με την κεραμιστρια Ευαγγελία Μαρίνου, εγκατέστησε στην Τσαγκαράδα το Εργαστήρι Τέχνης Eroterra.

Η τελευταία ατομική του έκθεση, το 2009 στην Biennale Βενετίας, μετά από πρόσκληση του ιδρύματος Antonio dal Ponte.

Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών και στα εργαστήρια Εικαστικών του Δήμου Παλλήνης τα οποία και διηύθηνε πί εξαετία.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του, ”Το βλέμμα της Πανδώρας” εκδ. Κάκτος 1995, ”Θάνατος με τρικυμία” εκδ. Καστανιώτη 1997, · ”Η λάγνα φουρνάρισσα” εκδ. Ελληνικά Γράμματα 2001, ˝Ο Μέγας Αλέξανδρος”, πεντάτομο, μετάφραση από τις πηγές, εκδ. Ακρίτας.

΄΄Ημερολόγια Αιγαίου΄΄ Έντυπο και Hχητικό βιβλίο, σε Διπλή Έκδοση. Εκδ.Studio Amid 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου