Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η θεατρική πρεμιέρα του MEA CULPA


Η Αθηναϊκή πρεμιέρα της παράστασης ΄΄MEA CULPA΄΄ που κυκλοφορεί  σε Διπλή Έκδοση (Έντυπο και δραματοποιημένο audiobook σε CD)  σε κείμενο Κωνσταντίνου Ρόδη και παραγωγή Studio Amid δόθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

Την παράσταση παρακολούθησαν: η σχεδιάστρια παραγωγής και design for all, του audiobook Νατάσα Μποζίνη, Ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης με τη σύζυγό του Ουρανία, η συγγραφέας Νικόλ Άννα Μανιάτη, ο ηθοποιός  και συγγραφέας Μιχαήλ Άνθης, οι σκηνοθέτες Σπύρος Ταραβίρας και Διονύσης Ζουρμπάνος,δημοσιογράφος Αναστασία Τσιβγούλη, η casting director Ζακλύν Δασύρα , η ηθοποιός Κωνσταντίνας Τάτση


Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφουν από κοινού ο συγγραφέας και ο Ιωάννης Κυφωνίδης, ενώ η Νέλλη Γκίνη πρωταγωνιστεί ως η μάνα «δέσμια και δεσμώτης». Μαζί της στη σκηνή βρίσκονται ο Κωνσταντίνος Ρόδης, ο Ιωάννης Κυφωνίδης, η Αθηνά Νάννου και ο Μιχάλης Αβραμίδης, ενώ η Γιολάντα Μπαλαούρα αποδίδει την ερμηνεία της αποκλειστικά μέσω προτζέκτορα.
Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Μιχάλης Αβραμίδης , ο οποίος αποδίδει και επί σκηνής τα πρωτότυπα μουσικά θέματα.

(Οι Φωτογραφίες της παράστασης από την : Μαρία Κόφου)

Τους φωτισμούς και τον ήχο σχεδίασε ο Παναγιώτης Κουντουράς, τα κοστούμια και τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ιφιγένεια Κυφωνίδου, το μακιγιάζ η Ειρήνη Μάκιου, τη διεύθυνση παραγωγής η Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη, την οργάνωση παραγωγής η Χριστίνα Τζώρτζη, ενώ την παραγωγή και την εκτέλεση παραγωγής ο Γιάννης Παπαθανασίου με τη Dominus Productions.

 Οι παραστάσεις παίζονται στην αίθουσα του κινηματογράφου στις 9.30 το βράδυ για περιορισμένο αριθμό. Στα ατού της παράστασης είναι τόσο τα ραμμένα στο χέρι κοστούμια από τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 της Μαίρης Αναστασίου, όσο και οι κινηματογραφημένες σκηνές που είναι πλήρως ενταγμένες στη δράση του έργου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ



Οι προσκεκλημένοι απέδωσαν τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους συνεχάρησαν στο μπαρ ρεστωράν του Ιδρύματος που λειτουργεί στον 3ο όροφο.

(Η Διπλή έκδοση (Έντυπο και Ηχητικό Βιβλίο σε CD είναι και θα είναι διαθέσιμη και στο Ίδρυμα Κακογιάννη με ειδική χαμηλότερη τιμή από την ημέρα της πρεμιέρας, μέχρι τη λήξη των παραστάσεων.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου