Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δρόμος του Φεγγαριού σε Λευκωσία και Λεμεσό

(Αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο του συγγραφέα Όμηρου Αβραμίδη)


Στην πατρίδα μου την Κύπρο  έγιναν οι πρώτες παρουσιάσεις του Audiobook Ο Δρόμος του Φεγγαριού.
Είδα αγαπημένα πρόσωπα και συγκινήθηκα.
Γνώρισα καινούργια πρόσωπα και αυτό με προκάλεσε μεγάλη χαρά.



Προβλήθηκαν οπτικοποιημένα αποσπάσματα από το ηχογραφημένο βιβλίο. Ο Σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας μίλησε για το τι τον ενέπνευσε για να γράψει τους στίχους στο ομότιτλο τραγούδι που ερμηνεύει θαυμάσια η Φωτεινή Δάρρα και την συνοδεύει αρμονικά, με ανάγνωση αποσπασμάτων η Νατάσα Μποζίνη.


Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Λευκάτη διάβασε αποσπάσματα και έδωσε ζωή στους ηρωές μου.
Ο Γιός μου ο Μιχάλης Αβραμίδης ζέστανε τον τόπο με τη μουσική που έγραψε ειδικά για τον Δρόμο του Φεγγαριού και όπως είπα εκείνο το βράδυ θέλω σαν πατέρας να πιστεύω ότι είναι...η καλύτερή του δουλειά.

Όταν ήρθε η στιγμή να ακούσουμε το κεφάλαιο της εισβολής εκείνης που τραυμάτισε την ψυχή πολλών γενεών είδα ότις εκτός από εμένα και πολλοί φίλοι κάθε ηλικίας έκαναν κόπο για να συγκρατήσουν το δάκρυ που ήθελε να κυλήσει.

Ήταν μεγάλη η ηθική ικανοποίηση για μένα και τους συνεργάτες μου που στην Λευκωσία μας τίμησαν ακροατές με προβλήματα όρασης καθώς όλοι είχαμε μόχθησει ώστε σε αυτές τις παρουσιάσεις να γίνει και κάτι (δυστυχώς) πρωτόγνωρο:
Να υπάρχει πρόσβαση όχι μόνο στο χώρο αλλά και στις πληροφορίες. Έτσι η συνεργασία με τα Public μας έδωσε την τεχνική δυνατότητα να θέσουμε στη διάθεση των ακροατών όλο το ενημερωτικό υλικό σε ηχητική μορφή αλλά και σε έντυπη, με γραφή Brailie.
    
Η συμβολική αυτή προσπάθεια βρήκε ανταπόκριση και μας έπεισε ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Σας ευχαριστώ όλους που βρεθήκατε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου